lauantai 25. heinäkuuta 2015

San Jose


Seuraava viikko Santa Mariassa käynnistyi pelkän perheen kesken. Maanantaina päästiin viettämään vuorostaan mother daughter daytä, sillä host isän piti mennä myymään ilotulitteita varainkeruuna valmentamalleen jalkapallojoukkueelle ja veli lähti tänne mukaan. Vietettiin päivä Pismon outleteille, jossa kyllä kierreltiin kaikki kaupat, mutta lopulta ostettiin vain uudet parit flip flopseja. Sama toistui vielä keskiviikkona, kun ilotulitteiden myynti jatkui.

Tiistaina lähdettiin perheretkelle Ravine water parkiin Paso Roblesiin. Meillä oli siellä "family fun for 4" paketti, kuinka kätevää olla taas nelihenkinen perhe ;) Pakettiin kuului sisäänpääsylippujen lisäksi muutakin mukavaa, kuten huvimaja ja oma tarjoilija koko päiväksi. Pasossa oli tuona päivänä noin 40 astetta lämmintä ja vähän pelotti se auringon määrä taas, mutta selvisin oikein hyvin enkä edes palanut mistään. Hyvä juttu se huvimaja, kun pääsi välillä jonnekin varjoon.
Host veljen kanssa käytiin kiertämässä kaikki liukumäet ja sitten loikoiltiin uimarenkailla lazy riverissä. Tosi kivaa, kun hänkin on nyt selvästi vanhempi kuin silloin 5-vuotiaana ja uskalsi tulla mukaan noihin kaikkiin liukuihin. Kaksi hurjaa siellä tosin oli, jotka jouduin käydä yksin testaamassa. Toilet bowl mäkeen ei olisi kannattanut mennä, sillä se sattui joka paikkaan. Veljellä oli varmasti hauskempaa kun sai vierestä katsoa ja hihitellä. Vanhemmat uivat lähinnä wave poolissa ja käytiin heitä siellä myös moikkaamassa. Myöhemmin päivällä wave pool tosin suljettiin, eikä saatu tietää syytä. Tähän samaan altaaseen laski myös muutama liukumäki, joten nekin oli suljettu. Tämä olikin hyvä hetki sitten tilata perhepakettiin kuuluvat pizzat ja lähteä sen jälkeen kotia kohti.
 
taco night
 
Tällä viikolla alkoi myös sitten opiskelupaikkajännitys saavuttaa huippuaan. Alkuviikosta käytiin taukoamatta keskustelua vanhempien kanssa siitä, miten minun tulisi missäkin vaihtoehdossa toimia. Lääkikseen pääseminen alkoi tuntua päivä päivältä epävarmemmalta ja oikeastaan olin täysin varma, etten tule sinne pääsemään. Itse pääsykokeeseen menin silloin ihan luottavaisin mielin ja tiesin tehneeni tarpeeksi töitä, mutta kokeessa en ihan kaikkea osannutkaan. Olin kuitenkin melko varma varavaihtoehtoihin pääsystä. Hain varavaihtoehtona opiskelemaan myös Ruotsiin, mikä oli ihan pitkään harkittu ja vakava päätös ja olisin sinne ollut valmis lähtemään, mutta toki tämä vaihtoehto jännitti kaikista eniten. Siispä koko alkuviikko vatvottiin samaa asiaa - mikä on prioriteettijärjestys Ruotsin lääkiksen ja Suomen luokanopettajan, kätilön tai kemian välillä. Mitä jos en päässytkään mihinkään. Jännitystä lisäsi se, että muut kaupungit alkoivat julkaista tuloksiaan heti alkuviikosta, mutta Turun eivät vain tulleet. Eivät, vaikka opintopolussa olisi käynyt viiden minuutin välein.

Nukuin koko viikon todella huonosti, koska aikaeron takia olin aika varma, että tulokset tulevat jenkkien yöaikaan, kun Suomessa on päivä. Siispä minun piti aina iltaisin käydä tarkistamassa opintopolku juuri ennen nukkumaanmenoa ja toki sitten uudelleen puolen tunnin kuluttua kun en ollut saanut unta. Keskiviikkoyönä heräsin kavereiden whatsapp-jutteluun, mutta en mennyt katselemaan tuloksia, sillä ajattelin, että jos ne siellä ovat, en saa enää koko yönä nukuttua. Olipa viisas päätös, sillä kun seuraavan kerran heräsin kuudelta aamulla ja kirjauduin opintopolkuun, siellä odotti aika häkellyttävä näky.

!!!!!
 
No ei paljon nukuttanut enää. Hetken tärisin vain kykenemättä muuta tekemään, vähän ehkä itketti lähinnä. Teki mieli mennä herättämään perhe, mutta en niin aikaisin kehdannut, joten odottelin kärsimättömänä pari tuntia, kunnes host iskä heräsi aamutreenille. Voitte varmaan arvata, mistä aiheesta myös loppuviikko puhuttiin..
 

Vähän myöhemmin tuli iloisia uutisia myös Ruotsista. Onneksi tosin ei tarvinnutkaan niitä vaikeita valintoja tehdä. Olisin nimittäin päässyt myös niihin varavaihtoehtoihin enkä tosiaan olisi tiennyt, olisinko jäänyt opettajaksi vai lähtenyt Ruotsiin hieman suurempaa unelmaa toteuttamaan.

Win or lose you booze
tulevan lääkärin malja

Loppuviikosta saatiin vähän muutakin ajateltavaa kuin lääkis, sillä lähdettiin San Joseihin 4th of Julya viettämään. Alun perin oli ajatus lähteä tuttavaperheen luokse Santa Cruziin, mutta päädyttiin jättämään ne juhlat välistä, sillä ei olisi tunnettu juhlista ketään muita. Nuo juhlat olisivat kyllä kovasti houkutelleet, sillä perheen vanhemmat ovat huippuhauskoja ja myös jatkuvasti pyydelleet minua heidän aupairikseen.. Houkuttaisi tosiaan, mutta ehkei käytännössä ihan mahdollista.


Ajettiin siis perjantaina host isän äidin luokse. San Joseissa oli ihan älyttömän kuuma! Lähemmäs 40 astetta joka päivä, sisällä ja ulkona. Käytiinkin siis ensi töiksemme ostamassa kasa tuulettimia taloon. Aikamoista silti oli, yöllä ei meinannut pystyä nukkumaan siinä läkähtyessä.

Lauantaina eli 4th of Julyna eli jenkkien itsenäisyyspäivänä lähdettiin Oaklandiin katsomaan A's vs Mariners baseball peliä. Tuosta baseballista en tainnut aiemmin kirjoittaakaan, mutta siis se alkoi tuossa parissa viikossa kyllästyttämään niin paljon, ettei tarvitse taas ihan vähään aikaan katsoa... Perhe rakastaa kaikenlaista urheilua, joten sitä katsotaan koko ajan telkkarista. Tällä hetkellä on käynnissä baseball season ja pelejä näytetään ihan koko ajan. Omasta mielestä baseball on kaikista Amerikan urheilulajeista tylsintä katsottavaa, enkä tunne joukkueita tai pelaajia, joten minulle on ihan sama kuka voittaa. Onneksi tuolla oikeassa pelissä on hauskempaa seurata.

Yhtenä päivänä puhuttiin myös jääkiekosta ja siitä, kuinka suomalaiset pelaajat tulevat NHL:lään pelaamaan. Host iskä sitten kyseli, että eikö se Thiimu Salaamikin ole sieltä Suomesta.


Peli kesti koko päivän.. Itse peliaika on todella pitkä, kolme neljä tuntia, mutta sen lisäksi mentiin paikalle kaksi tuntia etukäteen vain hengailemaan ??? Ehdittiin siinä syödä ja ottaa muutamat perhekuvat, mutta kyllä aika kävi vähän pitkäksi. Onneksi myöhemmin haettiin vähän 4th of July juomaa, jonka avulla pääsi hilpeälle tuulelle ja peliä jaksoi seurata koko loppuajan.


Peli loppui lopulta, A's taisi voittaa. Sitten päästiin kotiin jatkamaan iltaa BBQ:n merkeissä.

 
Ja gin and tonicin merkeissä.
 

Toki myös pistettiin perheen suomen osaaminen kuntoon.

Tähän loppuun voisi vielä kirjoittaa kappaleen siitä, miten tärkeä perhe minulle on, mutta se on hyvin vaikeaa laittaa sanoiksi. Todella tärkeä. Host vanhemmat ovat minulle tavallaan kuin vanhemmat, mutta myös yhdet parhaimmista kavereistani. Veli on minulle, noh kuin veli. En ehkä haluaisi enää muuttaa heidän luokseen toiseksi vuodeksi tässä vaiheessa, koska en halua asua enää kenenkään vanhempien kanssa, mutta haluaisin olla lähempänä. Joku päivä haluaisin vielä viettää pidemmän ajan Californiassa, esimerkiksi silloin, kun minulla on omia pieniä lapsia. Lähtö oli taas kesän kamalin päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti