sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

San Francisco

Sunnuntaiaamuna passoverin jälkeen herättiin ja pääsiäispupu oli käynyt :) Sain oikeastaan jo toisen korillisen tavaraa ja suklaata, koska sain yhden korin toisilta isovanhemmilta.


Lähdettiin syömään aamupalaa pannariravintolaan ja sitte ajettiin San Franciscoon. Myrna ja Richard asuu Daly Cityssä, joka on meren rannassa ihan San Franciscon vieressä. Ajettiin alas Lombard street, joka on jyrkin mäki maailmassa (tai jyrkin autotiemäki) ja sit mentiin kattelemaan Golden Gate siltaa. Loppupäiväksi mentiin Sausalitoon, pienempään turistikaupunkiin San Franciscon viereen, kävelemään ja kattelemaan ja sitte mentiin ravintolaan syömään.




Maanantaina mentiin Jelly Belly tehtaalle. Noi karkit on täällä tosi suosittuja. Musta hedelmänmakuiset on ihan hyviä mutta muista mauista en oo kauhean innostunut. Tehtaalla kierrettiin semmonen kierros, mutta pääs näkemään vaan videoita niistä karkeista. Tykkäsin enemmän kierroksesa fazerilla pari vuotta sitten. Siellä pääs oikeesti kiertämään siellä tehtaalla ja jopa maistelemaan niitä karkkeja. Tuolla tehtaalla olisi ollut maistiaisjuttu, mutta sinne oli niin pitkä jono että Richard ei halunnut jonottaa. Otin kyllä sieltä kuvat tommosista erikoisemmista mauista..



San Franciscossa oli paljon tosi outoja taloja. Musta oli hauska miten ne talot oli vierekkäin pitkissä jonoissa ja kirkkaat erikoiset värit olivat hauskoja. Etelä-Amerikasta muuttaneiden ihmisten kulttuuriin kuuluu tommoset värit. Ite San Franciscon keskusta oli vähän pettymys. Näytti lähinnä tosi vanhanaikaiselta ja ränsistyneeltä.


Tiistaina ei tehty oikeen mitään. Käytiin ruokakaupassa ja ostamassa tarvikkeita Richardin tyttären polttareita varten. Ollaan menossa sen häihin noin kuukauden päästä. Kotona katottiin joku lihapullavideo ja sit menin koneelle ja huomasin, että nyt on tullut ensivuoden kurssivalintajutut wilmaan, joten tulostin ne sieltä ja niitten kanssa onkin sitten tullu tuskailtua.

Keskiviikkona mentiin aamulla California Academy of Sciences paikkaan, missä oli planetaario, akvaario ja tiedemuseo. Kierreltiin siellä pari tuntia, mutta Jake kyllästyi nopeasti ja valitti ja halusi vain lähteä niin ei kovin kauaa oltu. Mentiin sitten kauppakeskukseen ostamaan mulle mekko sinne häihin ja laitettiin kynnet Myrnan kanssa.
Seuraavana päivänä olikin sitten jo lähtö kotiin.

Mulla oli hauskaa, vaikka vähän kyllä välillä ärsytti kun Jake ei jaksanut kävellä tai istua autossa tai oikeen mitään. Mutta kesällä olen menossa suomiperheeni kanssa San Franciscoon uudestaan ja Myrna ja Richard lupasivat meille näyttää "aikuisempia" nähtävyyksiä siellä sitten. Joten tämä oli vähän tämmöinen lasten loma tällä kertaa ja ens kerralla sitten se San Franciscon kaupunkiloma.
Tuli vähän lyhyt kirjoitus ja mulla ei ole oikeen hyviä kuviakaan. Me ei silleen hirveesti vaan esim kävelty ympäriinsä San Franciscossa jossa olisin saanut kuvia sieltä (Jaken takia), joten luultavasti kirjoitan paremman jutun San Franciscosta kun menen sinne uudestaan kesäkuussa.

1 kommentti:

  1. Suomiperhe täällä odottaa jo kovasti päästäkseen näkemään rakkaan amerikkatyttärensä ja Losin, San Franciscon, Santa Marian ja amerikkaperheen yms <3 T:Äiti, iskä ja Hilla

    VastaaPoista