torstai 29. joulukuuta 2011

8 days of chanukkah

Tiistai
Tiistaina oli hanukan ensimmäinen ilta. Grandparentsit tulivat meille hanukkaillalliselle. Syötiin hanukkaruokia, mm. sweet latkes (perunapannaria), challah (leipää) ja jotain lihajuttua mitä keiteltiin koko päivä. Tein myös sienisalaattia, mikä piti tehdä herkkusienistä eikä suolasienistä, koska näitten kaupassa ne oli ainoita mitä löytyi, mutta se oli tosi hyvää.

Illalla sytytettiin ensimmäinen kynttilä menoraan. Kynttilät symboloi kaheksaa päivää milloin ihmiset vaelsi erämaassa ja niitten öljy riitti lampuissa kaheksaksi päiväksi. Joka ilta sytytetään yks enemmän kynttilöitä ja niitten pitää antaa palaa loppuun asti eikä saa sammuttaa. Keskimmäinen muita korkeemmalla oleva kynttilä shammus sytytetään ekana ja sen jälkeen kynttilät oikeelta vasemmalle. Ja silloin kun ne sytytetään, niin pitää sanoa semmonen rukous hepreaksi ja englanniksi.

Barukh atah Adonai, Elheinu, melekh ha'olam
asher kidishanu b'mitz'vota v'tzivanu
l'had'lik neir shel Chanukah

Blessed are you, Lord, our God, sovereign of the universe
Who has sanctified us with His commandments and commanded us
to light the lights of Chanukkah


Päivällä tehtiin veljen kanssa vähän pipareita

 


Keskiviikko ja torstai
Keskiviikkona Therese ja Jasmin tulivat meille yöksi. Pelattiin bro:n kanssa wiillä tennistä, keilausta yms ja mario kartia. Myöhemmin katottiin leffat Halloween ja Bridesmaids. Juteltiin kaikkea normaalia mikä oli ihan mahtavaa koska vihdoinkin ollaan kaverien kanssa yökylässä ja puhutaan elämästä eikä pelkästään vaihtarina olemisesta.

Alettiin nukkumaan jossain viiden aikoihin ja kun aamulla heräsin olkkarissa sen semmosen tuolin edessä olevan jalkarahin päältä niin mun perhe oli jo käynyt costcossa ja ne teki meille lounasta.

Sitten kello oli jo aika paljon ja lähettiin kävelemään Boomersiin. Se on semmonen toimintapuisto missä voi tehdä kaikenlaista. Siellä oli semmonen matala lasten kiipeilyseinä ja mun oli pakko päästä heti sinne kiipeilemään, koska mulla on ihan kauhea ikävä oikeeta kiipeilemistä. Se ei sitten ollutkaan ihan mitä odotin. Niillä oli neljä reittiä: easy, medium, hard ja extremely hard. Päätin kiivetä ensin hardin ja sen jälkeen extremely hardin. Aloin kiipeämään, mutta en päässyt ensimmäistä otetta pidemmälle, koska multa tippui kenkä jalasta. mulla oli jalassa balleriinat joitten pohjat oli tosi liukkaat. Tulin alas ja vaihdoin Jasminin kanssa kenkiä. Uusi yritys converseilla ja pääsin ylös, mutta jalat lipsui silti ihan kauheesti. Extremely hardin otteet näytti niin pyöreiltä, että en viittinyt kokeilla sitä koska en jaloista juurikaan saanut niillä kengillä tukea ja ekaa seinää kiivetessä huomasin, että mulla ei enää puolen vuoden treenaamattomuuden jälkeen olekaan käsivoimia vetää itteeni juurikaan ylös. Kiipesin sitten mediumin ja se sentään oli tosi helppo. Koko kiipeilystä tuli vaan enemmän ikävä ja huono mieli, koska pääsin taas näkemään kuin mun vaivalla hankittu kunto rapistuu.


Tässä muuten yks ilta tuli puheeksi se että voinko tehdä trackia keväällä koulun joukkueessa ja vanhemmat sanoi että dad voi hakea mut joka päivä sen omien treenien jälkeen (dad on softball coach). Eli aion mennä sinne juoksemaan lyhyttä matkaa luultavasti. Trackin pitkät matkat on niin tuskasia (2 mailia esim. pitää jaksaa juosta kovempaa kuin cross countryssa koska siellä matka oli 3 mailia=5 km)

Kiipeilyn jälkeen mentiin ajelemaan pyöreillä kumiveneillä millä pystyi suihkuttamaan vettä toisten päälle. Käytiin myös ajamassa Go Karteilla, lyömässä softball:ia semmosessa lyöntikopissa ja pelattiin sisällä olevia videopelejä. Illalla Ryan tuli hakemaan Jasminia kotiin ja ajoi meiät muutkin samalla kotiin.


Perjantai
Perjantaina oli aika tylsä päivä. Katoin vaan telkkaria ja kävin juoksemassa. Illalla katottiin perheen kanssa hanukka leffa "8 crazy nights of chanukkah".

Lauantai
Aamulla ennen kun heräsin mun perhe oli jo lähtenyt kauppaan. Menin alakertaan kattomaan telkkaria ja siellä tuli Harper's island maratooni. Katoin sitä sitten johonki viiteen asti illalla. Hups. Loppupäivänä en tehnyt mitään. (Paitsi mom sanoi illalla että olenpa ollut tänään tosi kiva bro:lle, vaikka mun mielestä sanoin sille koko ajan että älä häiritse kun mä katon telkkaria)



Sunnuntai
Sunnuntaina oli joulupäivä ja siitä kirjotinkin jo. Sunnuntai oli vähä niinku tän toisen uskonnon päivä, vaikka kyllä me illalla poltettiin joulu- ja hanukkakynttilöitä vierekkäin.


Maanantai
Meiän piti mennä Pismoon syömään pizzaa ja shoppailemaan ja loppuilta pelata momin joululahjaksi saamaa just dancea. Mutta aamulla veli oli kipeä ja muu perhe lähti lääkäriin ja mä jäin yksin kotiin. Olin sitten puol päivää koneella ja juttelin suomiperheen ja Neean kanssa skypessä ja loppupäivän olin Andrewn kanssa.


Tiistai
Näitten kaverit ja niiden vauva Mitch tulivat meille kylään ja jäivät yöksi. Pelattiin wiillä tennistä, keilausta ja golfia. Tänää mä sain sytyttää hanukkakynttilät :) Veli vähän hermostui siitä kun se olisi halunnut myös, mutta vähän ajan päästä kun se oli vähän itkenyt yläkerrassa se tuli takasin ja halus jo leikkiä jotain muuta. Illalla musta tuntui tosi kipeeltä ja samaa tautia on jatkunu nyt kaks päivää. Oon vaan nukkunu koko ajan ja jos yritän nousta nii tuntuu että pää halkee tai oksennan. Tänään (torstai) jaksoin olla tän vähän aikaa koneella että sain molemmat postaukset blogiin valmiiksi, mutta nyt taidan mennä takasin nukkumaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti