torstai 29. joulukuuta 2011

Christmas

Joulu alkoi täällä sunnuntaiaamuna puoli kahdeksan aikaan, jolloin bro tuli herättämään mua. Mentiin kaikki alakertaan ja yöllä oli käynyt joulupukki! Kuusen alla oli paljon lahjoja ja porot oli syönyt niille jätetyt porkkanat ja joulupukki keksit ja juonut maidon. Alettiin sitten heti yhdessä availemaan lahjoja!



Mä sain kaikkia kivoja lahjoja, mm. kaks barbie hammasharjaa, iPodin laturin, huppareita, 12 paria sukkia... Ja pari pakettia Suomesta.
 
Heti lahjojen availun jälkeen grandma tuli ja toi paljon lisää lahjoja ja avattiin niitä. Sain Gma:lta kaks hupparia. Toinen oli San Francisco 49ersien huppari. Tän jälkeen ei tapahtunu oikeen mitään. Kaikki jatkoivat normaaleja juttuja ja mä pelasin bro:n kanssa Mario kartia ja kokosin sen saamia leluja. Neljän aikaan dadin veli ja sen perhe tulivat ja pari tuntia myöhemmin syötiin jouluruoka.


Jouluruoka oli vähän pettymys. Meillä oli aluksi salaattia, missä oli kaikkee hyvää esim suolapähkinöitä, viinirypäleitä, omenoita, sipulia ja sit jotain pahaa myös esim cranberryjä (en tiiä mitä ne on suomeks mut näytti rusinoilta).
 
Sitten pääruuaksi oli kinkkua, perunalaatikkoa, papu-pekoni-sieni sekoitusta ja juustosämpylöitä. Tykkäsin salaatista ja sämpylöistä. Toi meiän vierailijaperhe söi oikeesti tosi vähän ja mom oli aika kiukkunen jälkeenpäin, koska se oli nähnyt niin paljon vaivaa ruuan eteen. Siinä vähän mietin että toi oli aika perus ateria, että Suomessa jouluna nähdään aika paljon enemmän vaivaa. Ja musta oli tosi ihmeellistä että nää sano ettei niillä ole mitään perinteistä ruokaa, että ne tekee joka joulu vähän erilaista millasta nyt mieli tekee milloinkin.
 
Ruuan jälkeen jaettiin serkkujen lahjat ja sain niiltä huivin ja rannekorun. Tän jälkeen syötiin jälkiruuaksi kakkua (haarukoilla) ja sitten kello olikin aika paljon ja vieraat lähtivät kotiin ja mä vähän myöhemmin nukkumaan.

Jenkkijoulu oli erilainen ja päätarkoitus oli selvästi joululahjat. Mitään muuta erikoista jouluohjelmaa ei ollutkaan. Täällä panostetaan lahjoihin ja koristeisiin. Ulkona oli shortsilämmintä, joten sekään ei hirveesti lisännyt mun joulutunnelmaa. Vaikka tykkään enemmän Suomen joulusta, niin oli tääkin ihan kiva kokemus :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti