perjantai 17. heinäkuuta 2015

Back home


Siitä on jo melkein kolme vuotta, kun olen tänne viimeksi kirjoitellut. Olin juuri jättänyt Californian hyvin vastentahtoisesti taakseni ja Suomessa aloin saman tien miettimään paluuta. Toisaalta odotin Suomen kouluun paluuta innokkaasti, mutta myös pelokkaasti. Koulussa haasteena olivat täysin uudet kaveriporukat nuorempien oppilaiden joukossa, ja vaikka alku olikin hyvin raskasta, löysin lopulta aivan ihania kavereita ja kaikki sujui muutenkin melko mukavasti.

Ensimmäisten suomikuukausien aikana olin lähinnä ikävästä lamaantunut, sen jälkeen aloin selvittämään kaikkia mahdollisia keinoja Amerikkaan muuttamiseksi. Ensimmäisen vuoden aikana kävin amerikka-asioita jatkuvasti läpi päässäni, jonka jälkeen elämä Suomessa alkoi viimeinkin asettumaan. Seuraavan vuoden aikana alkoi vahvasti tuntumaan siltä, että haluaisin sitten kuitenkin jäädä Suomeen opiskelemaan. Ulkomaillekin teki mieli, mutta ajatukset kohteesta alkoivat muovautumaan uudelleen.

Koko tämä aika ollaan oltu tiiviisti yhteyksissä Amerikan perheen kanssa. Sähköpostia ollaan perheen äidin kanssa lähetelty vähintään viikottain, kirjeitä ja kortteja on lähetelty puolin ja toisin ja jouluisin ja syntymäpäivisin on saanut odottaa suurempaa pakettia. Yksi parhaista asioista koko vaihdossa olikin, ettei se kestänyt vain yhtä vuotta, vaan on ollut paljon suurempi juttu.

Nyt kolmen vuoden jälkeen pääsin viimeinkin uudelle vierailulle toiseen kotiini. Ajattelin kirjoitella Amerikan kesästäni myös tänne blogiin ihan omaksi ilokseni ja muistoksi - ehkä myös osaa lukijoista asia kiinnostaa, teitä kun on edelleen kirjoilla täällä suuri joukko. Näiden kolmen vuoden aikana on kaikenlaista ehtinyt tapahtua, kävin lukion loppuun, opiskelin kaksi vuotta haaveammattini pääsykokeisiin, työskentelin vuoden ajan toisessa haaveammatissani, tapasin vaihtarikavereitani ja Amerikan kuoroporukkaa Sveitsissä, Itävallassa ja Ruotsissa, näin vaihtarielämästä myös toisen puolen isäntäperheenä sekä asuin hetken aikaa Ruotsissa aupairina. Muutaman viikon kuluttua ollaan taas suurten asioiden äärellä, kun pääsen kovan työn jälkeen opiskelemaan unelmien opiskelupaikkaan lääkikseen ja edessä on muutto toiselle paikkakunnalle ensimmäiseen omaan kotiin.

Luvassa siis matkakertomusta vaihtokaupunki Santa Mariasta ja vähän muualtakin sitä tahtia kun kerkeän kirjoitella. Mukavaa, jos löytyy muitakin kiinnostuneita lukijoita kuin minä ja yksi kiinnostuneeksi ilmoittautunut ystävä :)

2 kommenttia: