keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

more of CCC


SLO kaveriviikko sen kuin jatkuu, oli sen verran paljon tekemistä, ettei viitsinyt yhteen kirjoitukseen tiivistää. Torstaiaamuna tarvittiin jokin muutaman tunnin meno, joten päätettiin lähteä Montaña de Oroon state parkiin. Oli taas sitä sumua joka paikassa pilaamassa kuvat, mutta itse paikan päällä näkymät kelpasivat! Jo itse ajomatka paikalle oli kokemus sinänsä, sillä ensin ajettiin perus central coastin vuoristossa, sitten kaikki kuihtui kuiviksi heinäkukkuloiksi ja lopulta mentiin eukalyptusmetsän läpi.


Rannalta löytyi tällainen iso kallio, jonka päälle kiivettiin. Sieltä toiselta puolelta ne varsinaiset näköalat vasta alkoivatkin. Rehellisesti sanottuna en ollut tästä paikasta ennen kuullutkaan enkä koskaan käynyt, joten mitään funny factsejä en osaa kertoa.







Ensimmäiseltä rannalta haikattiin hetki polkua pitkin seuraavaan paikkaan, jossa päästiin näkemään tide poolsien elämää. Eli niitä vesilammikoita, joihin on aaltojen mukana kulkeutunut merieläimiä ja jääneet sinne loukkuun. Tosi hieno paikka, vaikka ei mitään pikkurapuja ja pohjaeläimiä isompaa nähty. Joskus näkee kuulemma mustekalojakin.




Monissa poolseissa oli tuollaisia otuksia, joita kaverit käskivät tökätä. En oikein pitänyt tätä hyvänä ajatuksena, mutta uskalsin lopulta. Otus tarttuu sormesta kiinni lonkeroillaan ja yrittää ilmeisesti syödä sen. Kivaa ajanvietettä.


Tuossa vielä avonaisia lonkero-otuksia.


Kotimatkalla pysähdyttiin Slodocossa hakemassa donitsit. Siinä taas yksi asia, joita amerikkalaiset todella osaavat valmistaa... Omani taisi olla maple chocolate, eli päällä vaahterakuorrutusta ja sisällä suklaapaloja.


Iltapäivällä mentiin tapaamaan kaverin siskoa ja hänen vauvaansa SLOn kaupungille. Oltiin sovittu että nähdään yhdeltä, mutta siskosta ei kuulunut mitään. Puoli kahdelta hän laittoi viestin, että on juuri lähdössä kotoaan Santa Mariasta. Puoli kolmelta ihmeteltiin taas, missä se sisko viipyy, sillä ajomatka on vain noin puolisen tuntia. No hän oli pysähtynyt ostoksille ja tankkaamaan Arroyo Grandeen, eikä ollut vielä lähtenyt sieltäkään... Jenkeissä on paljon yleisempää kuin esim täällä Suomessa, että tehdään ohareita ja ei pidetä niin kiinni aikatauluista, mutta harvemmin ihan tähän malliin. Heillä taitaa kyllä olla perheessä sellainen tapa, koska muistan, että meillä oli samanlaisia ongelmia tämän oman kaverini kanssa silloin vaihdon aikana..

Lopulta sisko pääsi perille ja käytiin lounaalla taas kerran Firestonessa, jossa kyllä saa hyviä erilaisia salaatteja, ja sitten kierreltiin Sephorassa ja Lush storessa. Illemmalla heidän serkkunsa saapuivat farmer's marketille, joten he lähtivät sukuloimaan ja minä jäin kämppiksen kanssa kiertelemään markettia. Ensiksi piti tietenkin saada pizzaa, oli muuten tosi namia! Muutenkin kojuja oli hauska kierrellä ja pääsin tutustumaan tähän kämppikseen ihan toisella tapaa. Enää ei tämäniltaiset collegebileetkään niin haitanneet, sillä aloin jo tuntea kuuluvani porukkaan ja olihan menossa jo viimeinen ilta college solussa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti