tiistai 21. heinäkuuta 2015

Central Coast California


Ensimmäisen kaveriviikonlopun jälkeen jatkoin matkaa seuraavan kaverin luo naapurikaupunki San Luis Obispoon. Kaverini aloittaa syksyllä opiskelun Cuesta collegessa, joten hän muutti lähemmäs koulua omaan kotiin. Tai ei nyt ihan omaan, sillä samassa solussa asuu kaksi muutakin college studentia ja toisen kanssa hän jakaa jopa huoneen. Yksi solukämppiksistä oli muualla kesää viettämässä, joten mahduin hyvin joukkoon. Asunto oli oikein kiva ja tilava, mutta taloyhtiö vaikutti hieman epäilyttävältä. Kyllä siellä viikon jaksoi, mutta itse en välttämättä haluaisi missään weed käryissä pidemmän aikaa asua.


Ensimmäisenä SLO päivänä käytiin lähinnä läpi jokainen kauppa, sillä kaverillani ei ollut juuri mitään - ei lakanoita uuteen sänkyyn, ei mitään ruokaa, lisäksi etsittiin mm roskista ja hammasharjatelinettä. Hienosti valmistauduttu. Onneksi kämppiksillä oli muutama lautanen, joilta saatiin illalla salaatit syötyä. On se outoa, kun kaikki mun amerikkalaiset tuttavat ovat muuttuneet terveellisiksi ja syövät nykyään illalliseksikin ihan vain salaattia ??


Myöhempi ilta oli melkoinen kulttuurishokki, kun kaverini ja kämppikset päättivät kutsua kaikki kaverinsa house partyihin ja näin miten ne college opiskelijat oikeasti bilettävät. Hehän olivat siis kaikki alaikäisiä jenkkien sääntöjen mukaan, kuin myös minäkin vielä silloin. Juotavana oli siis sitä mitä vanhemmilta kavereilta nyt oltiin satuttu saamaan ja muutenkin vähän sama tunnelma kuin joskus lukion ykkösen päättäreissä. Illan mittaan pelattiin cards against humanity -partypeliä, todella typerä peli omasta mielestä. Porukka alkoi tekemään lähtöä jo puolen yön aikaan onneksi, kun olin ihan todella väsynyt enkä olisi jaksanut enää jenkkisosialisoida :D



Tiistaina lähdettiin porukalla rannalle Pismoon. Mukaan lähti siis myös se toinen kämppis ja uusi tuttava edellisillan partyistä. Mietittiin Pismon lisäksi Avilaa, Pirates covea ja mitä siellä central coastilla nyt onkaan, mutta päädyttiin tuohon kun siellä on myös se Pismo kylänen, jonne oltaisiin voitu mennä kävelemään jos ei olisi ranta huvittanut koko päivää. Yleensä en oikein tykkää pelkästä rannalla loikoilusta, koska se on tylsää, palan aina ja haluan välttää ihosyövät, mutta meillä oli oikeastaan aika mukavaa ja kaikenlaista muutakin aktiviteettia siellä.
 

Kuvat muuten hämäävät aika hyvin, sillä rannalla oli oikeasti tosi kylmä tuuli! Aurinko paistoi täysillä ja pyyhkeellä maatessa oli lämmin, mutta jos pystyyn nousi, niin paita oli pakko laittaa päälle lämmikkeeksi. Ja tämä kylmä tuuli sitten hämäsi siinä asiassa, että siitä huolimatta siellä oli sitä voimakasta UV-säteilyä, jolle ei oikein pärjää edes minun 50+ sun intolerant skin aurinkorasva. Tällaista se tuolla Tyynenmeren rannalla usein on, että vaikka olisi tosi kiva ilma, niin mereltä tuulee ja vähintään aamuisin tulee ärsyttävä sumu.


Pelkän oleilun lisäksi meillä oli noita pallopelejä mukana football, volleyball ja frisbee, joita pelailtiin kuin kunnon amerikkalaiset. Loppuun pelattiin vielä oikein kunnon beach volley ottelu yksi poika kolmea tyttöä vastaan. Taidettiin me hävitä.. Tätä ne ihmiset siellä rannalla yleensä tekevätkin. Heittelevät palloa tai vaikka grillaavat, vain harvat menevät uimaan, sillä vesi on aika kylmää.


Ja kyllähän siinä sitten kävi niin, että kotiin palatessa jalkoja kirveli ja takapuolelta aivan kirkkaan punainen iho kantapäistä alaselkään asti aurinkorasvailusta huolimatta. Ja sama homma kaverillani. Harvemmin nuo kalifornialaiset tällä tapaa palavat, kun ovat tottuneet, mutta hän on aika vaaleaihoinen ja punahiuksinen. Sattui aivan kamalasti ja seisoskeltiinkin vuorotellen täysillä puhaltavan tuulettimen edessä. Illalla käytiin vielä ostamassa aloe veraa entisten rasvojen lisäksi, mutta vasta ibuprofeenitabletit helpottivat. Kyllä taas harmitti, kun vasta oltiin selvitty olkapäiden palamisesta.


Seuraava päivä otettiin vähän rauhallisemmin auringon suhteen, sillä molemmilla oli vielä vaikeuksia mm istumisessa kärähtäneen takapuolen takia. Ajettiin aamulla Arroy Grandeen halpisostoksille Walmartiin, koska kaveri tarvitsi lisää kodintavaroita, esimerkiksi astiankuivaustelineen, koska amerikkalaiset eivät ole vieläkään tajunneet kuivauskaapin hyödyllisyyttä. Hyvä kauppareissu oli, sillä itsellenikin löysin muutaman hard plastic red solo party cupsin.
 
Ja lounasta tietenkin Californian parhaassa hampurilaispaikassa In-N-Outissa. Uskaltauduin jopa syömään tavallisen lihapihvin - ensimmäinen liha pariin vuoteen.


Kauppareissun jälkeen poikettiin Avila valley barnilla silittelemässä söpöjä eläimiä. Siellä on myös myymälä, josta saa ostettua kasviksia ja heidän itse leipomiaan piirakoita ja muuta namia. Käytiin vähän sitäkin osastoa ihailemassa, mutta jätettiin piirakat tällä kertaa ostamatta.

soon-to-be-mommy goat

Tämä kaveri on tuttu jo neljän vuoden takaa

Kaveri vuonna 2011
Vähän kyllä kyseenalaistan tuota Amerikan tyyliä, että eläimille saa useissakin paikoissa ostaa herkkuja syötettäväksi. Tuollakin paikassa ihan koko ajan aidan ympärillä on porukkaa ruokapussit kädessä, joten eihän kukaan voi enää pysyä kärryillä siitä, miten paljon ja mitä ne eläimet siellä oikein syövät. Sama systeemi on myös jokaisessa muussa eläinpaikassa, jossa olen jenkeissä käynyt.
 



Meillä oli vielä koko ilta aikaa, joten ajettiin reilun puolen tunnin päähän Morro Bayhin ihastelemaan Morro Rockia eli tuota isoa kiveä. Hienohan se on, mutta sumun peitossa. Käytettiin aikaa lähinnä sand dollareiden keräilyyn ja outojen otusten ihmettelyyn.

Morro Bayn oudot limaiset otukset


Näkymät Morro Rockin toisella puolella ovat aivan erilaiset. Morro Bay on pieni ja aivan todella söpö kalastajakylä, jota pääsi ihmettelemään sekä Rockin juurelta että tietysti myös itse kylästä. Kovin kauaa ei kierrelty, kunhan ehdittiin nähdä pari hyljettä. Niitä on paikalla enemmän iltaisin, kun satama-alueen ravintolat heittelevät niille ylijäänyttä kalaa. Takaisin SLOhon ajettiin Los Ososin kautta, joka on samanlainen pieni, hieman ränsistynyt, mutta söpö kylä. Siellä muistaakseni vietettiin yhdet baby showeritkin silloin jokunen vuosi sitten.

Moi
Illalla tehtiin vähän tuna pizzaa, joka on amerikkalaisten kaverieni keskuudessa melkoinen vitsi. Koska eihän pizzaan mitään tonnikalaa laiteta. Katsottiin siinä samalla leffa Sex Ed, joka oli nimestään huolimatta oikeastaan aika hyvä. Tämän jälkeen kämppis tuli kotiin ilouutisten kera, hän oli taas kutsunut kavereitaan bileisiin. On vähän turhan extremeä tuo amerikkalainen college-elämä minulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti