torstai 23. heinäkuuta 2015

Cal Poly Canyon


Viimeisenä SLO päivänä lähdettiin kaverini, kämppiksen ja hänen poikaystävänsä kanssa haikkaamaan Cal Poly Canyonille swing hike. Valittiin todella kuuma päivä ja jo autosta ulos astuessa alkoi lämpötila ahdistaa ja hiki virrata, mutta pakkohan sitä oli mennä. Oltiin aluksi ajateltu haikata Bishop's, mutta onneksi ei lähdetty sinne! Tuo Bishop päättyy pienimuotoiseen kalliokiipeilyyn ja meillä oli jo tuolla canyonilla hieman vaikeuksia huonojen kenkien takia, vaikka oli sentään polku, jota pitkin kävellä.


Keskellä kuvaa olevan tumman kukkulan päällä näkyy yksinäinen puu. Sinne oltiin matkalla.



Se Californian kuivuus on jotain ihan käsittämätöntä. Tuolla canyonilla näkyi pelkkiä keltaisia kukkuloita minne tahansa katsoi. Keltaisia ne ovat joka vuosi lukuunottamatta noin viikon kestävää kevättä, mutta jotenkin sen kuivuuden pystyi tuolla niin selvästi tuntemaan. Nyt viikonlopun aikana kuulin, että heillä oli ollut iso myrsky yhtenä päivänä, vettä oli satanut todella paljon ja vielä senkin jälkeen päivät ovat olleet super muggy eli kuuma, mutta kostea. Vastasin, että sepä hyvä, tekee hyvää luonnolle, niin vastaus oli, että nojoo mutta ei tähän aikaan vuodesta kesälomalla saisi sataa.. Heillä kun siellä muutenkin sataa noin kaksi kertaa vuodessa, niin ei luulisi loman menevän pilalle yhdestä sadepäivästä.




Reilu tunnin patikoinnin jälkeen päästiin lopulta huipulle. Ja näköalat olivat mahtavat! Huipulta löytyi myöskin se swing, jossa oli kyllä todella epämukavaa keinua, kun kärsittiin kaverin kanssa edelleenkin palaneista takapuolista.







Kukkulaista pikkuvuoristoa niin pitkälle kuin näkee.



Tämän päiväretken jälkeen oltiinkin todella väsyneitä, kun oltiin koko viikko kuljettu paikasta toiseen, joten palattiin vain kaverien kämpälle ja loikoiltiin sohvilla muutama tunti. Iltapäivällä perheeni tulikin jo hakemaan minua kotiin, sillä baseball camp oli ohi ja oltiin yhdessä sovittu, että saavat tulla saman tien hakemaan minut eikä jäädä enää yöksi San Joseihin. Kavereiden näkeminen oli ihan mahtavaa, mutta viikko oli tarpeeksi. En olisi jaksanut enää yhtään lisää house partyja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti